Welcome to our shop!

Bel of kom langs voor een afspraak. Wij bieden u de beste service op maat.

Door de juiste glazen te kiezen kunt u maximaal profijt hebben van uw bril en uw zicht optimaal verbeteren. U kunt uw keuze baseren op uw visuele behoeften, op de glazen waar u aan gewend bent, of op de prijs. Waar u ook voor kiest: alle glazen vervaardigen wij van kwaliteitsmaterialen die worden geleverd door de beste brilglasfabrikanten ter wereld.

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen hebben over het gehele glas dezelfde sterkte. Meestal zijn dit soort glazen geschikt voor mensen die bij- óf verziend zijn, en die alleen een bril nodig hebben voor autorijden, lezen of beeldschermwerk.

Hoe werken enkelvoudige glazen?
Als u alleen een bril nodig heeft voor één type zichtafwijking, kan het zijn dat uw opticien u enkelvoudige glazen voorschrijft.

Mogelijk heeft u voor verschillende activiteiten verschillende brillen nodig, zoals een bril voor veraf bij het autorijden, en een andere bril voor dichtbij bij het lezen.

Mensen met een leeftijd tot veertig jaar kiezen meestal voor dit type glazen omdat ze waarschijnlijk slechts één brilrecept hebben.

Uw opticien kan u adviseren welk soort glazen het beste aansluiten bij uw behoeften.

Bifocale glazen

Met bifocale glazen heeft u zowel dichtbij als veraf scherp zicht. Het leesdeel is een duidelijk zichtbaar vlakje in het onderste segment van het glas. Voor mensen die niet kunnen wennen aan varifocale glazen zijn bifocale glazen een geschikt alternatief.

Hoe werken bifocale glazen?
Bifocale glazen combineren al uw visuele behoeften in één bril en kunnen een gemakkelijkere oplossing zijn dan twee brillen met enkelvoudige glazen.

Als u bijvoorbeeld in een kantoor werkt wilt u misschien middelver zicht bovenin het glas voor vergaderingen of presentaties, en zicht dichtbij in het deel waardoor u naar uw beeldscherm kijkt.

Multifocale glazen

Wat zijn multifocale glazen?
Multifocale of varifocale glazen zijn op meerdere sterktes geslepen en daardoor kunt u ze zowel als leesbril als gewone bril gebruiken. De voorloper van deze glazen zijn de bifocale brillenglazen: in deze brillen is het leesgedeelte duidelijk herkenbaar door het ingeslepen vlakje. Door dit vlak kunt u goed lezen, terwijl de rest van de bril is om ‘normaal’ te kijken. Inmiddels is de technologie al verder en is de overgang van sterkte geleidelijk, waardoor u door de bovenkant goed in de verte kunt kijken en met de onderkant kunt lezen.

De voor- en nadelen
Doordat het glas op meerdere sterktes geslepen is, zult u vaak een beetje moeten wennen aan het op een bepaalde manier door het glas moeten kijken om iets scherp te zien. Dit kan in het begin wat oncomfortabel zijn, maar u went sneller dan u denkt. Ook vertekenen de glazen soms wat aan de zijkant, hoewel er tegenwoordig zeer goede multifocale brillenglazen beschikbaar zijn die die vertekening tot een minimum beperken. De voordelen: u hoeft niet meer te wisselen tussen een lees- en een normale bril en als u eenmaal gewend bent heeft u scherp zicht op alle afstanden, zonder u daarvoor in te hoeven spannen.

Updating…
  • No products in the cart.