Dentist in Vaughan
Dentist in Vaughan
Welcome to our shop!

Doe jaarlijks een lenzenmeting en vervang uw lenzen !

Net als bij een bril kunnen lenzen multifocaal zijn. Dit betekent dat zij gebruikt kunnen worden om veraf te zien, maar ook dichtbij te kunnen lezen bijvoorbeeld. Dit is vooral belangrijk voor degenen die lijden aan ouderdomsverziendheid. Hierdoor kunnen zij duidelijk veraf kijken, maar toch makkelijk lezen van dichtbij door het concentrisch ontwerp. Het voordeel van multifocale lenzen t.o.v. een bril is dat de lenzen de bewegingen van het oog volgen, waardoor in het geheel gezichtsveld gelezen kan worden en niet naar beneden hoeft worden gekeken.

Er zijn ook multifocale en bifocale lenzen. Deze hebben allemaal hetzelfde doel, maar het verschil zit in het ontwerp van de lens.

Multifocale lenzen komen in zowel harde- als zachte lenzen. Er zijn multifocale zachte contactlenzen in Distance en Near.

Met de Distance lens kan men veraf kijken en lezen, met de nadruk op VERAF. De Distance lens plaats je op het dominantie oog.

Met de Near lens kan men veraf kijken en lezen, met de nadruk op LEZEN.

Als je voor het eerst multifocale lenzen krijgt moet je ongeveer twee weken wennen, omdat het kijken heel anders gaat dan met een bril. De hersenen hebben tijd nodig om zich aan te passen.